fbpx

Ce este un certificat SSL

Încă din 2014, Google a anunțat că certificatul SSL este un factor esențial în optimizarea unui website pentru motoarele de căutare.

Un certificat SSL (Secure Socket Layer) este un standard de securitate informatică ce are rolul de a securiza un website pentru a proteja integritatea mesajelor transmise prin intermediul acestuia. Pentru un magazin online, certificatul SSL asigură criptarea datelor confidențiale pe durata tranzacțiilor online și protecția datelor personale ale clienților.

Certificatul SSL transformă protocolul clasic http al unui website în versiunea securizată a acestuia, https. În felul acesta, informația transmisă între browser-ul web al unui vizitator și serverul pe care este găzduit site-ul este criptată, nefiind accesibilă unei terțe părți care ar putea avea intenții negative (interceptare, compromitere sau chiar furt).

Din punct de vedere legal, instalarea unui certificat SSL la un magazin online este obligatorie, pentru a asigura protecția datelor cumpărătorilor și securitatea tranzacțiilor efectuate. În plus, acest certificat crește nivelul de încredere în website-ul respectiv, ceea ce poate îmbunătăți rata de conversie.

 

De ce este important un certificat SSL?


În afara securizării transferului de date dintre un website și vizitatorii săi, certificatul SSL este esențial pentru a garanta identitatea site-ului respectiv. Acesta va inspira încredere și siguranță tuturor vizitatorilor săi.

Avantajele unui certificat SSL sunt:

  • Criptarea datelor consumatorilor
  • Protejarea datelor private (adrese de email, parole, detalii de facturare, datele cardurilor de credit etc)
  • Este un element esențial în optimizarea pentru motoarele de căutare
  • Oferă autenticitate unui website


Întrebări frecvente despre certificatul SSL


Cum funcționează un certificat SSL?


Acest tip de certificat este alcătuit dintr-o cheie publică și una privată. Cheia publică are rolul de a cripta datele transmise website-ului prin intermediul browser-ului folosit de client. Cheia privată este folosită pentru a decripta acele date, la recepționarea lor. Cu alte cuvinte, certificatul SSL asigură protecția datelor pe parcursul întregii comunicări dintre website-ul care îl deține și browser-ul clientului.

 


Cum pot instala un certificat SSL?


Instalarea poate fi efectuată în mod diferit, în funcție de platforma pe care este creat website-ul tău. Acest proces este asigurat de compania de la care achiziționezi certificatul SSL.

 


De câte tipuri este un certificat SSL?


În funcție de specificul afacerii tale online, poți alege:

  • un certificat SSL standard (pentru bloguri, site-uri de prezentare sau proiecte online de mici dimensiuni), care activează lacătul verde din dreptul adresei unui website,
  • un certificat extins de validare (EV SSL), care este cea mai înaltă clasă SSL: activează atât lacătul cât și bara de adrese din browser, care devine verde. Acesta oferă cel mai puternic nivel de criptare și asigură faptul că societatea care deține website-ul respectiv a trecut printr-un proces detaliat de verificare a identității
  • un certificat SSL Wildcard: acesta securizează atât domeniul unui site cât și subdomeniile aferente (de exemplu, dacă securizezi https://nume-site.ro, acesta activează SSL și pentru: https://blog.nume-site.ro, https://forum.nume-site.ro etc)

 


De unde achiziționez un certificat SSL?


La NetSiter, oferim întreaga gamă de certificate SSL la prețuri competitive și suport tehnic la cerere pentru instalarea unui certificat pentru website-ul sau magazinul tău online.

Vezi oferta noastră de certificate SSL și alege tipul de certificat care ți se potrivește!

Îți oferim tot ce ai nevoie pentru a obține rezultate în mediul online. La Netsiter, noi te ajutăm să îți dezvolți prezența online, cu ajutorul serviciilor noastre complete de webdesign, consultanță, creare magazin online, creare site web, optimizare SEO, promovare web, găzduire web și înregistrare domenii. Incearcă serviciile noastre de web design.

p0744 526 918

moffice@netsiter.ro

aStr. B.P. Hasdeu Nr. 2

Contact